BPH TFI: nowa kampania reklamowa i konkurs dla Klientów

16-03-2011

BPH TFI startuje z kampanią promocyjną nowego, unikalnego na polskim rynku funduszu - BPH FIZ Multi Inwestycja – obejmującą m.in. prasę oraz internet. Dodatkowym elementem kampanii jest konkurs dla Klientów – „Strzał w 10 z BPH TFI”, w którym wygrywa każda co 10-ta osoba inwestująca w fundusz BPH Multi Inwestycja minimum 10 tys. zł. Za kreację kampanii odpowiada Walk The Line, a zakupem mediów zajął się Starcom. Kampania potrwa do 29 kwietnia 2011 r.

Nasi Klienci to osoby aktywnie poszukujące rozwiązań dających szanse na atrakcyjne zyski i jednocześnie ceniące rozważne inwestowanie. Rozumiejąc te potrzeby, wprowadziliśmy unikalny na polskim rynku fundusz - BPH FIZ Multi Inwestycja, który dąży do zarabiania niezależnie od zmiennej sytuacji na rynkach finansowych. Jest jednym z pierwszych tego typu funduszy na rynku, który adresowany jest do tak szerokiego grona odbiorców. To atrakcyjna oferta, która może być strzałem w 10-tkę”. – mówi Wojciech Bablok, Dyrektor Departamentu Marketingu i PR w BPH TFI.

Kampania BPH FIZ Multi Inwestycja prowadzona będzie w prasie: w dziennikach (Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita, Puls Biznesu, Parkiet) oraz tygodnikach opiniotwórczych (Polityka, Wprost). Zaplanowane została także intensywna kampania w internecie. Towarzyszyć jej będą materiały POS i szerokie działania z zakresu marketingu bezpośredniego.

Kampanie wspiera również konkurs “Strzał w 10 z BPH TFI”. Przewidziany jest dla Klientów, którzy złożą zapisy na certyfikaty inwestycyjne BPH FIZ Multi Inwestycja na kwotę minimum 10 tys. zł. Każda co tysięczna osoba wygrywa iPad2, co setna – mini odtwarzacz filmów DVD, a co dziesiąta - stację pogodową. O wygranych decyduje kolejność złożenia zapisu na certyfikaty BPH FIZ Multi Inwestycja.

W ramach kampanii staramy się dotrzeć zarówno do osób, które mają już doświadczenia z inwestycjami w fundusze, ale też takich, które wybierały dotychczas bezpieczniejsze lokaty, a oczekują szansy na atrakcyjniejsze stopy zwrotu. W tym celu wykorzystujemy nowe narzędzia, takie jak dystrybuowana w Internecie video-prezentacja funduszu, czy też atrakcyjny konkurs dla Klientów.” – dodaje Wojciech Bablok.

Informacje o BPH FIZ Multi Inwestycja

BPH FIZ Multi Inwestycja to drugi w ofercie BPH TFI fundusz realizujący politykę inwestycyjną absolutnej stopy zwrotu. Z uwagi na niską pierwszą wpłatę 1 000 zł - jest kierowany do szerokiego grona klientów. Fundusz będzie dążyć do osiągnięcia dodatniej stopy zwrotu niezależnie od sytuacji na rynkach finansowych. Okazji inwestycyjnych poszukiwać będzie na rynku akcji, obligacji, walutowym, towarowym i pieniężnym.

Certyfikaty BPH FIZ Multi Inwestycja można nabyć w placówkach Banku BPH, Multibanku, Domu Maklerskiego BZ WBK, Domu Inwestycyjnego BRE Banku oraz za pośrednictwem mBanku.

Więcej informacji: www.bphtfi.pl/multiinwestycja